Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 19:07 - наздраве за здраве
Автор: silviya Категория: Хоби   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
2



НАЗДРАВЕ ЗА ЗДРАВЕ

Отпивайки от чашата с искрящо червено вино едва ли някой се замисля за неговия химичен състав,не вярвам някой да го пие за лекарство!Наслаждаваме се на божествения вкус и приятната компания и това е.

Реших да събера тук някои факти за виното ,гроздето и още нещо.

 

Химичен състав на виното

http://arhitektura0837.host22.com/index.php/e-magazines/46-wine?start=3

 

А ТУК БЛОГ НА ЕДИН ПРИЯТЕЛ НА ВИНОТО

http://glarus.blog.bg/hobi/2008/10/09/staro-melnishko-vino.241935

 

Д-р Фьорстер предлага таблетки с  Екстракт от черно грозде

 

Състав: сух екстракт от семената,обвивката и месестата част на черно грозде-проантицианидни олигомери/пикногенол/,биофлавоноиди,витамини А,С,Е.

 

Всяка клетка от човешкия организъм е снабдена с разклонена мрежа от кръвоносни съдове ,чиято роля е да доведат кръвта до всяка клетка на тъканите.Когато кръвоносните съдове заболеят те стават крехки,чупливи и пропускливи,в резултат на коетокислородът в кръвта не циркулира в тялото както трябва,сърдечния мускул може да бъде увреден,вследствие на което мозъчните клетки започват да умират или не функционират добре.

В резултат на изучаването на този проблем е създаден препаратът на основата на грозде и неговите лековити съставки.През 1947 г френския химик Жак Маскулер изолира от семената,люспите и пуплата на черно грозде първите олигомерни проантиациди- ОПЦ като им дава запазеното наименование „пикногенол”Действието на този препарат е насочено към защита на цялата кръвоносна система и предотвратяване на атеросклерозата.Противоокислителното му действие се изразява в неутрализирането на свободните радикали,предизвикващи повечето от заболяванията.

 ·  Пикногенолът преди доста години получава лиценз във Франция за лечение на диабетна ретинопатия. Специалисти твърдят, че той е първият избор при лечението на това заболяване.

·  Данни сочат, че като антиоксидант пикногенолът е 50 пъти по-силен от витамин Е и 20 пъти по-силен от витамин С. Лекар от САЩ доказва, че антиоксидантните свойства на екстракта са причина за подобряване на състава на семенната течност при мъже с понижена фертилност. Смята се, че 40% от уврежданията на спермата се дължат именно на свободните радикали.

·  Учени от Калифорнийския университет доказват, че пикногенолът блокира производството на азотен оксид - един от най-големите свободни радикали, произвеждан от белите дробове. А тъй като азотният оксид се свързва с патологични състояния като различни възпалителни процеси, артрит и диабет, още веднъж се проявява предпазната роля на пикногенола.

·  Учени от Япония доказват ползата от приема на пикногенол при различни гинекологични проблеми (след раждане, хистеректомия, силни менструални болки).

·  Установено е, че пикногенолът повишава с 21% физическата издръжливост при мъжете и жените, повлиявайки благотворно върху кръвоносната им система.


Източник: Пикногенол http://www.bb-team.org/articles/3620_piknogenol#ixzz1CdEz8Ys9

 

ОПЦ контролират и два важни невротрансмитера в мозъка – допапин и невропинефрин,служещи за прехвърляне на информация между мозъчните клетки,като същевременно подобряват снабдяването на мозъка с хранителни вещества,като цинк,селен,манган и мед,особенно важни при хора с нарушена концентрация и хиперактивност.Освен това те засилват еластичонстта на капилярите с 25% при хора с хипертония и диабет,като същевременно намаляват адреналиновите реакции,предизвикани от хипертензията;увеличават амплитудата на сърдечните съкращения и минутния обем на сърцето;нормализират сърдечния ритъм,действат спазмолитично и газогонно на храносмилателния тракт.Имат лечебен ефек при възпалителни кожни заболявания,нарушения в кръвообращението,наличие на бактерии и гъбичка.

Пикногенолът играе ключова роля за задължане на колагена в тъканите и кожата,а това предпазва от сърдечно съдови заболявания и от поява на някои злокачествени заболявания.

 

Флавоноидните съединения- флавоноиди и флавони са багрилните и дъбилните вещества в растенията.Стимулират сърдечната дейност,действат спазмолитично върху гладката мускулатура на стомаха и червата;имат изразено противо възпалително действие ,което подпомага зарастването на язви и ерозии.Някои оказват съдоразширяващо действие,включително и на коронарните съдове,с което подобряват оросяването на миокарда.На съдоразширяващия ефект се дължи и хипотензивното им действие,както и подобряване на обмяната на веществата на мускулните клетки на съдовите стени.

Флавоноидите имат изразено въздействие върху секреторнатаи детоксикираща функция на черния дроб.

 

Таблетките от черно грозде намаляват отделянето на хистамин-отключващия фактор на всяка алергична реакция.След тридневен прием се наблюдава изчезването на неприятните симптоми- запушени синуси,сълзящи очи и сухо гърло.Добри резултати са постигнати и при употребата като съпътстващо средство при лечението на ревматоиден артрит.

Американски изследвания

http://www.pharmacy-bg.com/rak/ekstrakt-ot-grozde-unishtojava-rakovi-kletki

Приложение

Хипертония,диабет,алергии,ревматоиден артрит;

При хора с увуличен риск от инфаркт или инсулт;

При инфекции на пикочните пътища;

При наднормено тегло;

При намалено зрение;

При висок холестерол и разширени вени;

При отслабнала памет и концентрация;

За пушачи и хора работещи с компютри,както и в нискокислородна среда;

За хора занимаващи се с усилена умствена дейност;

При заболявания на черния дроб и за детоксикацията му

При възпалителни процеси на кръвоносните съдове

 

Прием 2 пътина ден  по 1 таблетка половин час преди хранене.

image



Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: silviya
Категория: Бизнес
Прочетен: 77054
Постинги: 21
Коментари: 15
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930