Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 20:31 - спирулина- здраве от природата
Автор: silviya Категория: Бизнес   
Прочетен: 1893 Коментари: 0 Гласове:
1




image

Капсули спирулина на drForster

Дава на организма ЕНЕРГИЯ, СИЛА и ЖИЗНЕНО ВАЖНИ компоненти, необходими при ежедневни усилия, СТИМУЛИРА, УКРЕПВА И ЗАСИЛВА ИМУННАТА СИСТЕМА, притежава силно антиоксидантно, антивирусно и антиалергично действие, препоръчва се като допълнение към вегетарианско, макробиотично и конвенционално хранене, на спортисти и хора с хипогликемия, препоръчва се при диети.
СЪСТАВ: прах от естествена Spirulina Platensis (синьозелено микроводорасло)
СПИРУЛИНА е най-богатият естествен източник на:
• БЕТА КАРОТИН: 25 пъти повече отколкото в морковите
• НЕТОКСИЧНО ЖЕЛЯЗО: 28 пъти повече отколкото в говеждия черен дроб
• ВИТАМИН B-12: 4 пъти повече отколкото в говеждия черен дроб
• ВИТАМИН E: 3 пъти повече отколкото в пшеничните кълнове
• ХЛОРОФИЛ: повече отколкото в люцерната или в житните стъбла
• КАЛЦИЙ: 5 пъти повече отколкото в непреработеното мляко
• АМИНОКИСЕЛИНИ: пълен профил от аминокиселини
• ПРОТЕИНИ: 3 пъти повече отколкото в рибата, пилешкото и червеното месо
• ГАМА ЛИНОЛЕИНОВИ КИСЕЛИНИ: по-високи стойности отколкото в примулата
• АНТИОКСИДАНТИ: съдържа целия спектър от естествени антиоксиданти
ПРИЛОЖЕНИЕ:
• възвръща енергията и силата, необходими при ежедневните натоварвания
• предпазва клетките, забавя тяхното стареене и отмиране
• стимулира и укрепва имунната система, помага за общото здраве на организма
• за превенция на болестите на кръвоносната система, намалява холестерола и регулира кръвното налягане
• подпомага и подобрява състава на кръвта и обновяването на тъканите, намалява последиците от радиация
• за обновяване на нервната система
• при предменструални неразположения, телесна слабост и екземи
• облекчава артритните болки
• има силно антиоксидантно, антивирусно и антиалергично действие
• изключителни резултати при възстановяване на изнемогнали и анорексични болни
• стимулира здравословното отслабване – намалява желанието за храна, а калорийната му стойност осигурява висок процент енергия
и жизнено важни, дефицитни за организма съставки
• източник на протеини – цели 70% от общата маса, без опасните мазнини и холестерол
Препоръки при употреба: Приемат се между 4 и 10 капсули на ден (разпределят се) между ядене с много течност.

Над 100 хранителни вещества за ЕЖЕДНЕВНА ЕНЕРГИЯ И СИЛА, съдържащи се само в една капсула SPIRULINA.
Spirulina platensis – микроводорасло с широк спектър на действие
• синьо-зелено сладководно микроводорасло, богат източник на витамини, минерали и протеини, съдържа над 100 взаимодействащи си хранителни вещества, необходими на нашето тяло
• капсулите Spiruline на Dr. Fцrster са в естествена форма, без добавки, лесно смилаеми – естествена хранителна добавка
• препоръчват се като допълнение при вегетариански, макробиотичен и конвенционален начин на хранене, при редукционни диети, на спортисти и лица с хипогликемия
цена 30лв- 90бр
Спирулина - майчиното мляко на Зimageimageемятаimage

Това е синьозелено микроводорасло, което също е пълноценна, здравословна и лесноусвоима клетъчна храна. Съдържа над 100 хранителни съставки, действащи синергично, сред които 60% протеини, незаменими витамини и фитонутриенти, като например антиоксиданта бетакаротин, сулфогликолипиди, полизахариди и незаменими аминокиселини. Тя е богата на гамалиноленова киселина (рядко срещана есенциална мастна киселина), която по принцип се съдържа само в майчиното мляко – затова я наричаме “Майчиното мляко на Земята”.
Спирулината ни снабдява с много есенциални минерали и олигоелементи. Тъмнозеленото й оцветяване е резултат от струпването на естествени пигменти - хлорофил, фикоцианин и каротеноиди, които събират слънчевата енергия.
Спирулината расте толкова бързо, че може да осигурява до 20 пъти повече протеини на единица култивационна площ от соята и повече от 200 пъти от говеждото месо. Тя няма нужда от плодородни земи, докато за добиването на 1 кг царевичен протеин се губят 22 кг от повърхностния почвен слой, а за 1 кг протеини от говеждо месо - 145 кг.
Богатото и пълноценно хранително съдържание на спирулината осигурява много жизнено необходими съставки, които липсват на всекидневната ни трапеза. Тя дава на спортистите богат запас от енергия, полезна е за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето, помага на страдащи от диабет, стрес и депресия, подобрява имунитета укрепва всички органи и системи. Консумира се от столетия. В наши дни милиони хора по цялата Земя се възползват от този дар на природата.
Спирулината е изключителна богата на бетакаротин т.е. провитамин А (25 пъти повече от суровите моркови). Той може не само да предотврати появата на рак, но и да обърне неговото развитие. Естествената форма превъзхожда многократно синтетичните, тъй като се усвоява много по-добре от тялото. Бетакаротинът е естествен антиоксидант, който освен от рак, предпазва от сърдечни болести, подсилва имунната система, подпомага и ускорява заздравяването на рани и намалява размерите на туморите. Той понижава нивото на холестерола в кръвта и подобрява здравето на засегнатите от Чернобилската авария. Три грама спирулина осигуряват 180% от препоръчваната в САЩ дневна доза бетакаротин. Приемането на бетакаротин е за предпочитане пред приемането на вит. А, тъй като няма опасност от предозиране и странични ефекти.
Спирулината съдържа и големи количества вит. В12 (превъзхожда я само AFA) и е 3 пъти по-богата на вит. Е от суровия пшеничен зародиш. Нейната изключителна биологична активност е свързана с още много други витамини и физиологично активни вещества. Хората, които я консумират, се нуждаят от по-малко други храни.
Гамалиноленовата киселина е абсолютно необходима за развитието на бебетата. Тя се съдържа в най-големи количества в кърмата, а на второ място в спирулината – затова я наричат “майчиното мляко на планетата”. При възрастните ГЛК помага за намаляване на високото кръвно налягане и холестерола и облекчава артрит, пременструални болки, екзема, псориазис и други кожни проблеми.
Спирулината е богата (около 50 пъти по-богата от суровия спанак) на органично желязо, абсолютно нетоксично и лесноусвоимо. Това я прави много изключително ценна за кръвта. Богатото й минерално съдържание е от голяма важност и за здравата кожа, кости, нокти и зъби. В това отношение спирулината се доближава плътно до дивите Кламатски водорасли, ако се отглежда в добри условия
още


Тагове:   диета,   здраве,   отслабване,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: silviya
Категория: Бизнес
Прочетен: 77063
Постинги: 21
Коментари: 15
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930